Sider

søndag den 18. august 2013

Land Art Varde 2013


”OPVÆKST  1 og 2”

Gave til Folket
Dér lå de, de 3 betonklodser – grimme, grå og ramponerede – levn fra det gamle Varde Sommerland, et tidligere forlystelsesområde. Betonklodserne skal efter sigende have været brugt i.f.m. en rutschebane.

Tanken om Inka-indianernes tilgroede bygninger i den Sydamerikanske jungle strejfede mig. Sammensat med Varde Sommerlands ”skæbne” blev en idé født: et monument over en svunden tid/kultur, men også en hyldest til det nye, der sker i området (grillhytte, shelters, bro til kano og kajak mm opfordrer til et aktivt område). 

Noget nyt vokser op på det gamle fundament.

Den grønne farve (lys oliven) er selvfølgelig håbets farve - og spirens.
”OPVÆKST” er lidt dobbelttydigt: hér er den tænkt som  noget der vokser opad”. Den mere almindelige er: ”vor egen opvækst” – med de vilkår der byder sig……

”Indrammet Natur”

En enkel udformet skulptur – og en genbrugsidé.
Alt efter din placering kan du skabe dine egne billeder af naturen bagved  - skiftende året rundt.

”Indrammet Natur” kan også ses som en kommentar til menneskets trang til at styre/manipulere naturen.Der er noget meditativt på dette sted - (man må gerne sidde inde i rammen).
1 kommentar:

Kris sagde ...

Ser spændende ud - mon ikke man kunne gøre noget lignende med bunkerne ude på stranden? Så er ideen givet videre, og I kan jo bare gå igang, haha...
Kris